Aici poate fi textul referitor la autor
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Titlul paginii web

 
 

Secţiune nouă

Sfantul Valentin , sarbatoarea asteptata de cei indragostiti


Inimioare rosii, (fundite roz, bomboane ambalate in tipla purpurie, amorasi suspendati printre norisori pufosi si albastri, declaratii siropoase si alte dul­cegarii dintre cele care fac bine sufletului dornic de intamplari “micute si dragute” - iata numai cateva dintre elementele lui Valentine’s Day. in fiecare februarie, pe 14, ziua Sfantului Valentin este celebrata cu mult fast, iar “sarbatoarea” a in­trat atat de mult in subconstientul populatiei incat, daca intrebi la intamplare ce sarbatoare mai mare este in ce-a dea doua luna a anului, ti se raspunde fara clipire: Sfantul Valentin! Aceasta zi a devenit astfel o borna de marcaj foarte clara pe harta in­tortocheata a obisnuintelor de consum.

Sfantul Valentin - Afacere cu masca de sarbatoare

Absolut toti negustorii incearca sa prof­ite, in fond, iubirea comerciala dureaza doar o zi. O zi in care majoritatea afacerisilor incearca din rasputeri sa dea “tunuri”: un buchet de flori - 40 de euro, o inima de plus de un metru - 1.250.000 lei, o lumanarica sub forma Valentine’s Dayde inima ce arde doar o ora - 70.000 lei. in mod firesc, atata timp cat exista cerere, kitsch-urile vor continua sa se vanda.

De Valentine’s Day prospera mai ales negustorii de taraba. Asta pentru ca mar­ile magazine sau lanturile de hipermarketuri din Romania nu au drept daruri tot felul de subproduse. Vanzatorii ambulanti au impanzit deja strazile cu tarabe incar­cate de inimioare de plus, baloane col­orate, felicitari in forma de inimioara, lumanarele colorate sau figurine din ce­ramica. Preturile sunt pentru orice buzu­nar, incepand de la “psihologicul” 50.000 (atat costa o inimioara micuta, pe care scrie: “Te iubesc”) pana la sume pentru portofele ceva mai grase. La Sala Dalles a fost organizata chiar o expozitie cu van­zare pentru Sfantul Valentin, care isi va inchide portile abia pe 15 februarie. Tot ce vrei si ce nu vrei, de la vaze de ce­ramica, lenjerie intima, maimutoi, biju­terii, carti si, de ce nu, papuci si prosoape de baie. Toate ca intr-un adevarat Turn Babel…

Sfantul Valentin - Invazia inimilor rosii

Aproape toate produsele pe care com­erciantii le ofera de asa-zisa Zi a indra­gostitilor au cel putin o inimoara rosie. Evident, ofertele sunt gandite pentru orice buzunar, astfel incat orice roman atins de “spiritul” sarbatorii americane a in­dragostitilor sa cheltuiasca o suma mai mare sau mai mica, in functie de posi­bilitati. Astfel, magazinele sunt pline de inimioare rosii, confectionate din plus, catifea sau atlas, inscriptionate cu mesaje de dragoste in limba romana sau engleza - mult mai apropiata de spiritul sarbatorii. Din ofertele comerciantilor nu lipsesc nici felicitarile de culoare roz, taiate si ele in forma de inima. Obiecte obisnuite, ca de exemplu cani, tricouri sau perne, nu au scapat nici ele de transformarea in cadouri speciale pentru Ziua indragosti­tilor. Astfel, vanzatorii din magazinele care “personalizeaza” astfel de obiecte, imprimandu-le diferite imagini, pun in fata clientilor cataloage intregi din care acestia pot alege un Cupidon, o inima sau un mesaj de dragoste.

De valul Zilei indra­gostitilor nu au scapat nici obiectele de sticlarie. Astfel, romanii tentati sa celebreze Valentine’s Day pot achizi­tiona Paharul indragostitilor. Confectionat dintr-o sticla ordinara, acesta are marea calitate de a fi prevazut cu doua paie simetrice, astfel incat doua persoane pot bea in acelasi timp din el.

Sfantul Valentin - Originea:
serbarile Lupercalia

Articol nou

Creat 02/15/2010 03:39:40 | Ultima modificare 02/15/2010 03:45:28
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one